onsdag 11 februari 2009

Bastu & skönhetsoperationer

Hej vänner!

Eftersom jag har tappat bort min egna blogg (ja, jag är seriös., jag hittar den inte!) så tänkte jag att då får jag väl skriva lite här istället :)

Igår hade MUF Strängnäs styrelse avslutning i bastun, det var mycket trevligt :) Vi har kommit fram till att bastun inte bara ska användas i avslutningssyfte utan även annars. SAMTLIGA styrelseledamöter badade i den iskalla Mälaren, omgivna av is. Den frihetskänslan i det galet kalla vattnet är det faktiskt inte mycket som kan mäta sig med. Det kanske låter konstigt men det var galet roligt och man får en kick i hela kroppen! Ingen förstår säkert vad jag menar men.. haha.

Årets styrelse med Gustav i spetsen har gjort ett fantastiskt jobb med att få igång MUF Strängnäs. Och visst, man kanske inte ska hylla sig själv men jag tycker att vi förtjänar det. Och dessutom är det äkta JANTE att inte hylla sig själv. Hemskt att jag som är så emot JANTE själv använder det.

Anledning till att jag tänkte skriva lite idag var dock egentligen en annan. En lite allvarligare anledning men det gör den nästan ännu viktigare. Vi hade svenska för någon timme sedan. Vi håller på med olika texttyper. På dagens lektion skulle vi skriva en disposition (typ grund) till en debattartikel om en text vi hade läst som handlade om skönhetsoperationer. Uppgiften var att man skulle skriva varför man var EMOT det och hur hemskt det var (ja, det stod uttryckligen så) och så vidare. Om man VÅGADE så kunde man skriva om varför man var FÖR.

Hela ämnet väckte självklart stor debatt både för och emot skönhetsoperationer. Det var så klart jättekul och underhållande med debatt, och speciellt när det blir en livlig sådan. Men när jag såhär i efterhand funderar på det kommer jag fram till hur tragiskt det är att normen är att man ska vara emot saker och ting. I klassen visade det sig helt klart att väldigt många var emot, våran lärare verkade vara emot och läroboken var uppenbart emot. Jag tycker att varje människa ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp och sitt eget liv! Hur kan så många tycka att man inte borde få det? Mitt djupare resonemang bygger självklart inte bara på skönhetsoperationer utan även alla andra möjliga saker i samhället. För det är ju faktiskt så det är, normen är att vara emot saker. Att förbjuda saker, att kontrollera människor, och att säga till dem att så får de inte göra. Hela vårat samhälle bygger på förbud och regler. Jag menar självklart inte att man ska ta bort alla regler och förbud, men när normen är att man ska vara emot saker och att de (om de inte redan är det) borde vara förbjudna, så är det någonting som är fel i vårat samhälle. Det är det som händer när Sverige har styrts av socialister alldeles för länge. Det är tragiskt.

Nu måste jag springa till skolan!

Tjohej!
/Gabbi