tisdag 10 mars 2009

Skatt är MORD!

Hej alla läsare! (Gabbie och Olivia)

Nu är det dags för mig att göra debut som skribent på denna frihetliga blogg.

Har tänk lite på det här med skatt, det är ju sjukt viktigt vad pengarna ska användas till. Det består ju som bekant av våra gemensamt surt förvärvade slantar. Det är verkligen sjukt hur mycket strunt som skattepengarna läggs på. Kan som referens till detta uttalande hänvisa till Martin Borgs underbara film 1200 miljarder.

Ett konkret exempel på dåligt förvaltade skattepengar hittar man snabbt inom studiefrämjandet. Jag har som somliga av er vet ett förflutet som hårdrockare och aktiv bandmedlem. Studiefrämjandet stod för replokalen, vilket såklart var väldigt bra. MEN till saken hör att om man hade ett band registrerat hos studiefrämjandet men INTE använde deras replokal och istället använde något garage eller dylikt kunde man fylla i timmarna som man repade och då få ersättning av Studiefrämjandet för nedlagda timmar...HALLÅ var finns ansvaret? Är det rimligt att våra gemensamma pengar ska gå till att betala för att JAG ska kunna utöva min hobby hemma? Det vill väll varken pensionären Agda eller tre barns mamman Malin betala för?

Det är alltid så man måste resonera hur skattepengarna ska fördelas, de måste läggas på verkligt nödvändiga saker som alla kan ha nytta av! All annan politik är inget annat än oansvarig.

Med detta i minnet är det kanske inte så konstigt att Sverige har världen näst högsta skatter ( Tack Danmark!)

Over and Out

Fredrik

P.S.

1200 Miljarder

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fallet studjefrämjandet är ju helt absurt!

Men, anser ni att skatt på tobak och alkohol också är mord? Det känns också absurt.

(jag är inte negativ, jag ifrågasätter bara)

MUF Strängnäs sa...

Hmm bra fråga, att skatt är mord är en tanke som inte är helt allvarlig men som finns representerad inom MUF. Påståendet att skatt är mord byggs på att skatt är stöld av kapital. Kapital som är en produkt av individens nedlagda tid och energi/kreativitet som tillsammans genererat kapitalet. Då kan man lite långsökt säga att skatt (vilket då är stöld)är att stjäla ens förflutna, alternativ mörda ens förflutna. Blir lite kort här, men argumentationen byggs på flera tidigare påståenden som jag gärna berättare mer om vid tillfälle. Kul att du engagerar dig! :)

/Fredrik

MUF Strängnäs sa...

Märkte just att jag helt glömde svara på din fråga. MUF tycker att punktbeskattning av alkohol och tobak är fel. Då det är upp till individen som äger sitt eget liv att bestämma vad den vill konsumera. Inte staten :)

Anonym sa...

Idiologiskt är det vackert - alla ska bestämma över sitt eget liv.
Men om man beskådar ämnet ur det aktuella samhällets perspektiv är det inte lika vackert.
Ta exemplet Finland; Skattelättnader på alkohol resulterade i 30% ökning av kriminalitet* - dråp, misshandel & våltäkt. (det låter extremt, men det var just därför jag reagerad på det)
Kan verkligen svenskarna kontrollera sin alkoholkonsumtion? Teoretiskt är det självklart att alla ska få styra över sin eget drikande - men det fungerar inte i praktiken!

Anonym sa...

* Ekot;P3 SR

MUF Strängnäs sa...

All form av missbruk är såklart tragiskt och dyrt ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. Men jag vill hävda att människor som vill konsumera alkohol gör det. Det som punktbeskattningen resulterar i är:

Mer smuggelsprit vilket finansierar andra grövre typer av brottslighet.

Andelen hembränt ökar vid dyrare "finsprit"

samt attpunktbeskattningen svenskarna åker till bla. Tyskland och Danmark för att köpa billigare sprit, vilket inte bara missgynnar svensk ekonomi genom minskad försäljning, även miljön tar mycket stryk. Man ser lätt det orlimliga att svenskar åker bil till tyskland för att köpa absolut och spendrupps.

/Fredrik