tisdag 3 mars 2009

DISTRIKTSSTÄMMA 2009!

I helgen höll MUF Södermanland distriktsstämma 2009 i Nyköping. Det var drygt 60 personer på plats, och årets stämma är helt klart den största i modern historia. Speciellt roligt var det att ungefär hälfen av dessa var från Strängnäs!

Det blev självklart stämmoförhandlingar under lördagen där vi diskuterade och debatterade årets propositioner och motioner (förslag från distriktsstyrelsen respektive förslag från enskilda medlemmar). Stämmopresidiet som ledde förhandlingarna bestod av Henrik Landerholm (ordförande) och Anne-Marie Wigertz (vice ordförande), Erik Bengtzboe och Christoffer Järkeborn delade på tiden som sekreterare. Efter att motionerna och propositionerna hade behandlats var det dags för personval då vi valde ny distriktsstyrelse och för första gången någonsin i Södermanland valdes också en MSU-kommitté. Distriktsstyrelsen är de som leder distriktets arbete och MSU-kommittén de som leder MSU:s arbete. De som valdes var:


Distriktsstyrelsen

Lina Bengtzboe, ordförande
Charles Westerberg, vice ordförande
Gabriella Landerholm, 2:e vice ordförande

Gustav Löfving (MSU-ansvarig)
Fredrik Löfving
Anna Önnered
Malte Jansson


MSU-kommittén

Gustav Löfving, ordförande
Malte Jansson, vice ordförande
Christofer Bodén
Jasmine Larsson
Maria Hedman
Carl Röhfors

Stort grattis till alla!


Dagen avslutades med sedvanlig stämmobankett och fest!

På söndagen talade Hanif Bali från MUF Stockholm om äganderätten och Caroline Garsbo som är ny riksordförande för Moderata Studenter om just Moderata Studenter.

Jag är otroligt nöjd med helgen och jag hoppas att alla ni andra också är det!

Som Strängnäsare är det självklart roligt att se att representationen från Strängnäs i de nya styrelserna är såpass stor!

Jag är övertygad om att detta år kommer bli galet bra och att den nya distriktsstyrelsen och MSU-kommittén kommer att göra ett grymt bra jobb.

Vänligen
Gabriella